"Csak olyan fogászati kezelést ajánlok, melyet adott esetben magamnak is javasolnék."

- Dr.Utassy ViktorDR.UTASSY VIKTOR

DIGITAL DENT

FOGORVOSI RENDELŐ

- emberség

- megelőzés

- fájdalomcsillapítás

- alaposság

- gondozás

A FOGFEHÉRÍTÉSRŐL

Opalescence®  (Ultradent Products. Inc. - USA)

fogfehérítő rendszer

A fogak elszíneződésének többféle oka lehet. Okozhatja gyógyszermellékhatás vagy sérülés. Legtöbbször az ételekben, italokban található színezőanyagok az évek során fokozatosan lerakódnak a zománcban jellegzetes sárgásbarna elszíneződést eredményezve.

/A gyökértömő anyagok is befolyásolhatják a fog színét, ebben az esetben itt nem részletezett, de gyakran előforduló speciális ("belső") fehérítést alkalmazhatunk. Erről külön írok EZEN A LINKEN, a blogomban./

A fogak felszínének a fehérítése mai modern anyagok használatával végre elérhetővé vált, ráadásul biztonságos és hatékony módon.

Az alábbiakban a rendelőmben használt fehérítő anyagról lehet olvasni, de fehérítésekkel kapcsolatos egyéb, általános információk a blogomon ITT OLVASHATÓK...

A ma ismert anyagok közül véleményem szerint az általam használt “Opalescence PF” fogfehérítő zselével lehet az egyik “legfogbarátabb” módon elvégezni tartósan (évekre!) a fogfehérítést.

Opalescence PF (10% és 16%)

karbamid-peroxid kálium-nitráttal és fluoriddal:

- fehérítés lenyomat alapján, fogtechnikus által készítet egyéni, rugalmas, átlátszó fogsínnel

- a ragacsos, viszkózus gél helyén tartja a fogsínt és nem folyik ki a sínből

- nappali vagy éjszakai viselés

- két koncentráció (10%, 16%), háromféle íz (menthol, dinnye és semleges)

- szabadalmaztatott “PF” formula. A zselé kálium-nitrát és fluorid tartalma erősíti a zománcot, csökkenti az érzékenységet és véd a fogszuvasodástól

- folyamatos felszabadulás: a hatóanyag hosszú időn keresztül, egyenletesen oldódik ki a zseléből, és ez a folyamat a hosszantartó, éjszakai viselés alatt is biztosított.

Az Opalescence nyúlós, ragacsos zselé, amely más fehérítőkkel ellentétben nem szivárog ki a fogsínből és helyén tartja a sínt. A kálium-nitrát és a fluorid csökkenti az érzékenységet, miközben erősíti a zománcot és gátolja a fogszuvasodást. A kálium-nitrát és fluorid tartalmú zselékkel csökkenthető az érzékenység. Az mindenesetre bizonyos, hogy a diszkomfortérzet a kezelés befejezését követően néhány napon belül magától is megszűnik. A zselé 20 %-os víztartalma megelőzi a fog kiszáradását és a színvisszaesést, ezáltal az Opalescence az egyik legmegbízhatóbb fogfehérítő termék.

Egyetemen végzett vizsgálattal igazolt, hogy a gél 8-10 órán át aktív marad, így az éjszakai fehérítés eredménye is hamar megmutatkozik.

Hosszú évek tapasztalata bizonyítja, hogy a teljes fogív fehérítésére leginkább bevált módszer az Opalescence PF zselék mélyhúzott fogsínnel történő alkalmazása. A kezelés általában otthon történik, így kényelmes a páciensnek. A fogsínt a páciens évekig megőrizheti, és szükség esetén újra használhatja.

A 10%-os zselé teljes éjszakára, míg a 16%-os koncentrációjú anyag napközbeni használatra ajánlott.

Az Opalescence PF zselék legfontosabb jellemzői:

Opalescence PF 10% karbamid-peroxidot, kálium-nitrátot és fluoridot tartalmaz.

Az éjszakai fogfehérítés a leginkább elterjedt módszer. A fogsín lenyomat alapján készül el. A kezelés ideje alatt végig szükséges a fogorvosi felügyelet.

Az átlagos kezelési idő: 8 óra, 5-10 napon keresztül.

(A kedvező mértékű mellékhatások és ezzel együtt a kívánt eredmény elérése miatt a gyakorlatban elsősorban ezt javaslom.)

 

Opalescence PF 16% karbamid-peroxidot, kálium-nitrátot és fluoridot tartalmaz.

A fogsín lenyomat alapján készül el. A kezelés ideje alatt végig szükséges a fogorvosi felügyelet.

A magasabb hatóanyag koncentráció gyorsabb fehéredést eredményez, így elegendő a sínt napközben néhány órán át viselni.

Az átlagos kezelési idő: 4 óra, 5-10 alkalommal.


Opalescence PF biztonsági adatlap...Saját blogbeírás a fogfehérítésről...


Saját blogbeírás a gyökérkezelt fogak egyedi fehérítéséről...